Genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için pahalı kozmetik ürünlere veya cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda değilsiniz. Gençleşmenin sırları, doğada gizli olan mucizevi besinlerde saklı olabilir. İşte, gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin…

Genç kalmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için doğal besinlerden yararlanabilirsiniz. Her evde bulunan ve gençleşmeye destek olan bilinmeyen 7 mucizevi besinle tanışın. Bu besinler, cildinizin genç ve parlak kalmasına yardımcı olurken enerjinizi artırabilir ve yaşlanma belirtilerini yardımcı olabilir. Doğanın bize sunduğu 7 gençleştiren besini haberimizde derledik.

GENÇLEŞTİRDİĞİ BİLİNMEYEN 7 BESİN

YUMURTA

YUMURTA

Ayak ve el tırnaklarınız güçsüzleşmeye başladıysa yumurta buna çözüm olabilir. Hem biyotin hem de b vitamine sahip olan yumurta, vücuda amino asit salgılanmasına yol açar. Böylece proteinden oluşan tırnaklarınızda daha güçlü ve sağlıklı görünür.

NAR

NAR

Cilt kırışıkları için çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu besinler içerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır, vücudu kanserden korur, cildin yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önlerler.

ELMA

ELMA

Elma içerdiği E vitamini ve folik asit sayesinde, cildin berraklaşmasını yardımcı oluyor.

AVOKADO

AVOKADO

Cildiniz kuru cilt tipine sahipse veya eskisinden daha çok kuruyorsa kırışıklıklara davetiye çıkartır. Bu durumda sabahları avokado ile beslenmeye başlayabilirsiniz. İçindeki oleik asit ve omega-9 sayesinde cildinizi daha dinç ve yumuşak yapar.

CEVİZ

CEVİZ

Saçlarınız dökülmeye ve güçsüzleşmeye başladıysa Omega-3 ve E vitamini içeren cevizi tüketmeye başlayabilirsiniz. 

LAHANA

LAHANA

Lahananın içeriğindeki K vitamini kan akışını daha sağlıklı işlemesini sağlarken yüksek miktarda demir de üretir. Bu da cildinizde gözle görülür bir parlaklık ve dinçlik sağlar.

KARPUZ

KARPUZ

Yazın en çok sevilen meyvelerinden karpuz cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyor. Yüzde 92 su içerdiği içinde aynı zamanda vücudunuzun nemlendirmesine de yardımcı oluyor.