QNB FİNANSBANK SANAT ESERLERİ KOLEKSİYONU İŞ VE SANAT DÜNYASI İLE BULUŞTU

QNB Finansbank, kuruluşundan bu yana koleksiyonunda bulunan değerli sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.  QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ın ev sahipliğinde Kristal Kule’de gerçekleşti.

QNB Finansbank, Türkiye’nin değerli sanatçılarından derlenmiş, bankanın sanat eserleri koleksiyonundan seçilmiş 67 eseri ziyaretçilerinin beğenisine sundu. QNB Finansbank’ın kuruluşundan bu yana koleksiyonunda yer alan eserler arasından seçilen serginin sergileme üniteleri Mimar Yeşim Bakırküre tarafından tasarlanırken, serginin küratörlüğünü ise Galeri Nev’in kurucusu Haldun Dostoğlu üstlendi. Sanat tutkunlarını 2 ay boyunca ağırlayacak olan sergi dün akşam Kristal Kule’de kapılarını açtı.

Serginin ev sahipliğini üstlenen QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan açılış konuşmasında şunları söyledi: “QNB Finansbank olarak sanat eserleri koleksiyonumuzu, Kristal Kule binamızda sergilemekten, sizlerle buluşturmaktan çok mutluyuz. Bugün burada 46 sanatçımızın 67 eserini sanatseverlerimizin beğenisine sunuldu. Bu eserler QNB Finansbank’ın tüm eserlerinden bazılarını sizlerle buluşturduk. QNB Finansbank olarak sanata, büyük önem veriyoruz. Bu eserleri sizlerle paylaşmak bizler için çok değerli.”

QNB Finansbank Sanat Eserleri sergisinin küratörü Galeri Nev kurucusu Haldun Dostoğlu ise açılış konuşmasında; “Kurumsal ve bireysel koleksiyonlar sayesinde kültür bir sonraki nesillere aktarılır. Eğer Cumhuriyetin ilk yıllarında kurumlar koleksiyonlarını biriktirmemiş olsaydı, o dönem sanatıyla ilgili çok az bilgi sahibi olacaktık. Bugün de günümüzde, Koleksiyonerler, kurumlar, insanlar, bugünün sanatını koruyarak bir sonraki nesillere bu kültürü aktarmış olacaklar.” dedi.

QNB Finansbank sanat eserleri sergisinin açılışına, Nesrin ve Ahmet Kâmil Esirtgen, Ömer Dinçkök, Ali Güreli, Berrin Yoleri, Yılmaz Argüden, Kazım Köseoğlu, Erol Tabanca, Nejat Müldür, Nazlı Keçili, Lüset ve Mustafa Taviloğlu, Zafer Yıldırım, Ömer Taviloğlu, Feride Çelik ve Aslı Enver gibi iş ve sanat dünyasının önde gelen isimler katıldı.